dilluns, 1 de maig de 2006

edu365

Família fòrum

Iniciativa de la Fundació Claret, entitat impulsada pels Claretians de Catalunya, que defineixen com “un espai per compartir i aprendre amb famílies com la teva”.

Es tracta de posar sobre la taula possibles respostes, ajudes i experiències per a respondre a les preguntes que els pares s'acostumen a fer, sobre addiccions, aprenentatge, convivència, emocions...


Es busca un nou Cervantes


Activitat del portal Educalia.

En el marc de les celebracions del 400 aniversari del Quixot convoca un concurs de relats sobre aquest personatge.

S'estableixen tres catègories d'edats: fins a 11 anys, de 12 a 16 anys i adults.

Els premis són una webcam i un llibre del Quixot.


El yogur


És una proposta del portal Andalucía investiga, que la Junta d'Andalusia dedica a la investigació i la divulgació de les seves propostes, i més concretament dins del seu projecte Ciencia animada.

Tracta aspectes com què és el iogurt, com s'elabora, quines propietats té o bé la seva història.VI Concurs de Treballs Meteorològics


L'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics convoca el VI Concurs de Treballs Meteorològics.

És obert a tothom, englobant els participants en quatre categories: centres d'ensenyament primari, secundari, universitaris i afeccionats.

Els treballs poden ser individuals o col·lectius, i en l'espai del concurs hi ha totes les bases.


Tickle U


Aquest és un portal de la Cartoon Network adreçat als més menuts.

A través de petits jocs i activitats en línia es poden introduir al món de l'ordinador: pintar, domini del ratolí, ...

Compta amb espais de consells als pares. I una eina molt interessant. Un limitador de temps, perquè els infants no estiguin en la pàgina més estona de la desitjada.

En llengua anglesa.Portal del conocimiento


Aquesta és la pàgina del portal del coneixement del Museo del Niño de Puerto Rico.

Conté activitats i jocs on line, en llengua castellana, i classificats per matèries i edats.

També compta amb recursos adreçats als pares i als mestres.La violència escolar és tan vella com la humanitat


Amb aquest títol alhora provocador i real el Diari dels Estudiants ens presenta una entrevista a la Gemma Lienas a l'entorn del seu llibre “El diari blau de la Carlota”.

És un assaig on totes les dades que hi apareixen són reals i esdevenen un motiu d'anàlisi del món en què vivim.Gelsomino al país dels mentidersAquest és el “llibre del mes” dins del projecte “Va de llibres”.

“Gelsomino al país dels mentiders” és una obra de Gianni Rodari, publicat a la Galera dins la col·lecció Grumets, número 19.


Figures internacionals del periodisme


Especial del Diari de l'Escola, de Vilaweb, dedicat al món del periodisme.

Compte amb articles, biografies, curiositats, i una àmplia gama de materials que permeten als alumnes apropar-se a aquest món que els és força desconegut.


Alphattack


És un joc de MiniClip que té per objectiu el coneixement del teclat de l'ordinador. Vaja, el saber on és cada lletra. Un primer pas cap a la mecanografia.

Es tracta de clicar, amb la tecla corresponent, les lletres que van apareixent a la pantalla.


La Cartoonerie


Aquest és un sensacional programa que permet la realització de petites pel·lícules de dibuixos animats.

L'únic requisit que es necessita és registrar-se.

La interfície és en francès, però és prou comprensible.

I permet fer de tot i força. Dibuixar els personatges, tot personalitzar-los fins el més mínim detall, escollir els ambients.

Tot un món per a descobrir.

Això sí, cal dedicar-hi temps.Mesures usuals de longitud


Aquesta és una activitat de la Zona Clic adreçada al coneixement de les unitats de longitud. Per tant adreçada al treball curricular de les matemàtiques de cicle superior.


Destination Modern Art


El Museu d'Art Modern, MoMA, de Nova York sempre té sorpreses per oferir. I no només artístiques sinó també de difusió, engrescament dels més menuts, aplicacions de noves tecnologies...

Ara ens apropa als seus continguts, i d'una forma prou seriosa, a través de visites virtuals. D'aquesta menera els escolars poden aprendre coses relacionades amb l'àrea de visual i plàstica, i a més a més practicar la llengua anglesa.


Journées de Rois


Aquesta pàgina ens vol apropar a l'època dels reis i les reines, als monarques de l'edat moderna i la seva herència en forma de castells.

La pàgina és en francès, però també es pot triar la versió en anglès. Amb tot un cop dins els textos ens els permet llegit, també, en castellà.

Hi ha els principals castells i monarques europeus.